v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Aromat dymu wędzarniczego w płynie OLCHA 500 ml

aromat dymu w płynie olcha cz3.JPG
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 25,00 zł
  ( 1 litr = 50,00 zł )

Cena regularna: 31,75 zł

25.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 31,75 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
Cena netto: 20,33 zł
  ( 1 litr = 40,66 zł )

Cena regularna: 25,81 zł

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 25,81 zł Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.99324
Producent: RobimyWedliny
Kod produktu: 1114-01

Opis

Dym wędzarniczy w płynie OLCHA 500ml

Aromat spożywczy - Roztwór dymu wyprodukowany w procesie kontrolowanej pirolizy drewna i oczyszczony z substancji szkodliwych.

Skład: aromat dymu wędzarniczego na bazie wody, produkty spalania zrębków olchowych

Pojemność 500 ml

Stosowanie:

Solanki i marynaty

Przygotowane surowce (mięsa, ryby, sery) umieszcza się w przygotowanej marynacie (solance) z dodatkiem dymu wędzarniczego w płynie w dawce 1-2% roztworu.

Moczenie boczków, osłonek do kiełbas oraz zmiękczanie skórki

Przygotowany boczek, osłonki lub skórki umieszcza się w przygotowanej wodzie lub solance z dodatkiem dymu wędzarniczego w płynie w dawce 100-150 ml na 10 litrów wody lub marynaty.

Można również nałożyć dym wędzarniczy pędzlem bezpośrednio na mięso przed wędzeniem, gotowaniem lub pieczeniem.

Po zastosowaniu dymu wędzarniczego w płynie zaleca się skrócenie procesu wędzenia o ok 15-20% czasu.

Procesy solenia, mielenia surowców, przygotowania mięsa mielonego, zastrzyku pozostają bez zmian zgodnie z aktualną instrukcją technologiczną. Stosowanie aromatów wędzarniczych nie ma ścisłego dawkowania, ponieważ dawki dodawania zależą w większym stopniu od składu receptury i smaku konsumentów. Również koncentracja może zależeć od surowców użytych do produkcji produktów: wieprzowina, wołowina, kurczak, odżywki białkowe.

Można stosować również jako dodatek do potraw, który nada im smak wędzonki.

Dym wędzarniczy w płynie sprawdzi się również jako zamiennik naturalnego wędzenia mięs, serów czy ryb dla osób które nie mają możliwość wędzenia.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl