Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Sól Kłodawska kamienna 1 kg
Opis
Sól kłodawska spożywcza niejodowana i bez antyzbrylacza.
Grubość ziarenek: 0-1 mm
Opakowanie: masa netto 1 kg (opakowanie promocyjne)
Sól kłodawska kamienna nie zawiera antyzbrylaczy, nie zawiera środków wybielających, nie jest jodowana, nie zawiera antyutleniaczy. Może być naturalnie zbrylona.
Sól kamienna z Kłodawy pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 mln lat temu z odparowania wód morskich.
Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące.
Skład chemiczny:
- NaCl - 97,00% min H2O - 0,50% max
- Części nierozpuszczalne w wodzie – 1,5%max.
- Ca - 0,60% max SO4 - 1,45% max
Kraj pochodzenia: Polska
Zastosowanie: najlepsza do kiszenia ogórków oraz kapusty, wyrobu serów. Stosowana również w garbarstwie oraz przetwórstwie rybnym.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.