Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Suszone drożdże piekarskie 2x16g
Opis
Suszone drożdże piekarskie do wypieku pieczywa, ciast i pizzy.
Wyselekcjonowany, aktywny szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae, przeznaczony do szybkiej fermentacji ciasta.
Drożdże należy dozować zgodnie z informacjami zawartymi w przepisie na wybrane ciasto.
16 g suszonych drożdży odpowiada 50 g drożdży mokrych/świeżych.
Drożdże można mieszać bezpośrednio z mąką bez sporządzania rozczynu.
Do mieszaniny dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto pozostawić w cieple do wyrośnięcia, po czym piec zgodnie z przepisem.
Masa netto: 2x16g = 32g
Skład: suszone drożdże Saccharomyces cerevisiae, olej roślinny, substancja zagęszczająca: guma arabska (E414), kwas askorbinowy (E300), emulgator monostearynian sorbitolu (E491).
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w ciemnym, suchym chłodnym miejscu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.