

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Zrębki do wędzenia i grillowania GRUSZA 450g
towar niedostępny

Opis
Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia ryb, drobiu oraz mięs czerwonych.
Pochodzą z naturalnego drewna gruszy z terenów ekologicznie czystych.
Wolne od związków impregnujących i konserwujących.
Nie zawierają frakcji pylących.
Charakteryzują się optymalną zawartością wody – poniżej 11%.
Opakowanie: 450g
Sposób użycia:
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwu centymetrową warstwę zrębków – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie. Czas grillowania – od 10 do 30 minut ( w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół żarzącego się paleniska – nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Dozowanie: 20 - 40 ml / kg mięsa.
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
W zależności od temperatury wyróżniamy następujące metody wędzenia:
Wędzenie zimne w temperaturze 8 - 25/30℃, powoduje najsilniejsze schnięcie wędzonek, wymaga długiego czasu i jednocześnie większego zużycia zrębek, jednak gotowe wyroby są najbardziej trwałe i nadają się do długiego dojrzewania.
Wędzenie ciepłe w temperaturze 25/30 - 60℃, tym sposobem wędzi się przede wszystkim wyroby parzone i gotowane.
Wędzenie gorące w temperaturze 40 - 90℃, w wędzeniu tym jak widać wykorzystuje się wędzenie na ciepło, na koniec procesu podpieczenie wędlin w wędzarni.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.