Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Komosa ryżowa czerwona QUINOA 250g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Komosa ryżowa – gatunek rośliny jednorocznej; w różnych systemach klasyfikacyjnych zaliczany do rodziny komosowatych lub szarłatowatych. Uprawiany w Ameryce Południowej
Zastosowanie
Stosuję się głównie jako dodatek do dań. Można nią wzbogacić zupę, dodać do surówki lub sałatki. Praktycznie nie pęcznieje podczas gotowania, zachowuje twardość i chrupkość. Gotuje się ją ok 20 minut.Po ugotowaniu najlepiej zostawić w garnczku pod przykryciem .
Kraj pochodzenia: Peru
Masa netto: 250g
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji dziennej 50 g |
% RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1540 kJ / 368 kcal |
770 kJ / 184 kcal |
9 % |
Tłuszcz -w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
6,07 g 0,706 g |
3,035 g 0,353 g |
4 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry |
64,16 g 0,1 g |
32,08 g 0,05 g |
12 % < 1 % |
Błonnik |
7 g |
3,5 g |
- |
Białko |
14,12 g |
7,06 g |
14 % |
Sól ** |
0,012 g |
0,006 g |
< 1 % |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.