Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Pędzel do wypieków, ciasta, miękki, szczotka do detali, szer. 50 mm, biała, VIKAN 5552505
Opis
Idealny do zastosowań w przemyśle cukierniczym, o cienkim i miękkim włosiu, znacznie ułatwiającym nakładanie jajek, lukru, marynaty, itp
Wykonany z polipropylenu (PP), wzmacniany stalą nierdzewną (AISI 304), doskonały do zadań cukierniczych, higieniczny pędzel do wypieków/ ciasta, o bardzo cienkim i miękkim, wykonanym z poliestru włosiu.
Przeznaczony do zastosowania w przemyśle cukierniczym pędzel, nadaje się doskonale do rozsmarowywania gorącej czekolady, jajek, lukru, oleju, masła lub marynaty.
Pędzel może być też spokojnie wykorzystywany jako szczotka do detali, np. do wymiatania suchych drobin z wąskich szczelin i in. miejsc o utrudnionym dostępie.
Zastosowane podczas produkcji materiały są zgodne z powszechnie obowiązującymi w Unii Europejskiej normami/ dyrektywami, dotyczącymi zakładów produkcji żywności (m.in. EC 1935/2004, EC 1907/2006 oraz CFR 21). Produkt jest odporny na działanie temperatury od -20°C do +121°C.
Bezpieczny w zastosowaniu podczas kontaktu z żywnością do maks. +80°C. Nadaje się do mycia w temperaturze maks. +93°C oraz do autoklawy (+121°C).
Wymiary:
Szerokość pędzla: 50 mm.
Grubość pędzla: 14,5 mm.
Wysokość/ Długość: 195 mm.
Długość włosia: 45 mm.
Waga netto produktu: 0,04 kg.
Oznaczenie producenta: 5552505
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.