v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy słoikowej 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 85,16 zł 85.16
Cena netto: 78,85 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.59
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1075-00

Opis

Mieszanka przypraw naturalnych skomponowanych do produkcji kiełbasy słoikowej: Przysmak Dziadka

Składniki.: żelatyna wieprzowa, czosnek, papryka ostra, cukier, aromaty, przeciwutleniacz - izosakorbinian sodu 2%, sól spożywcza niejodowana, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 1,4% i inozynian disodowy 0,14%, ekstrakty przypraw

Stosujemy do wyroby produktów "z galaretką" takich jak:

 -kiełbasy do smarowania na kanapki,

- wyroby z szynkowaru,

- wyrobów w konserwach

Dawkowanie: ok 22 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1 kg

Wyprodukowano w Polsce.

Produkt może zawierać gorczycę, seler i sezam

 

Receptura wyrobu Kiełbasy słoikowej

Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Mięso z łopatki 5,0 kg
  2. Karkówka 3,0 kg
  3. Boczek 2,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

  1. Peklosól 160-180g
  2. Przyprawa Przysmak Dziadka 200-300g (przyprawa zawiera żelatynę)
  3. Zalecamy dodatek czosnku świeżego 10g
  4. woda 1,5 – 2,5kg l.
  5. osłonka barierowa o średnicy 50- 60 [mm]

Uwaga: od ilości dodanej wody jest uzależniona ilość galaretki w produkcie końcowym.

  1. Peklowanie:

Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na 1 dobę w chłodnym miejscu.

  1. Rozdrabnianie:

Mięso z łopatki rozdrabniamy na sitku o otworach mielenia 13 mm

Karkówka rozdrabniamy na sitku o otworach mielenia  8 mm

Boczek rozdrabniamy na sitku o otworach mielenia 5-6 mm

  1. Mieszanie:

Rozdrobnione surowce mieszamy z dodatkiem wody, następnie dodajemy przyprawę Przysmak Dziadka oraz czosnek. Mieszać do uzyskania jednorodnej konsystencji farszu.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w osłonki barierowe o średnicy 50- 60 [mm]

  1. Osadzanie

Osadzamy 2h w temp. ok. 15- 20 st. C

W temp. 75- 80 st.C do osiągnięcia wewnątrz batonu 72 st.C

  1. Studzenie:

Ważnym czynnikiem przy tego rodzaju produktach jest natychmiastowe, szybkie schłodzenie wyrobów w zimnej wodzie, zapobiega to wchłonięciu żelatyny w farsz.

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1391 kJ/ 328 kcal, Tłuszcz: 0,32 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,12g, Węglowodany 12,16g, w tym cukry 6,89g, Błonnik 1,3g, Białko 68,34g, Sól 2,31g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl