v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy żywieckiej 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 58,95 zł

Cena regularna:

58.95
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 54,58 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.4
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1076-00
installment-hub-banner

Opis

Mieszanka przypraw naturalnych skomponowanych do wyrobu Kiełbasy Żywieckiej

Mieszanka zawiera wszystkie potrzebne przyprawy w tym pieprz, czosnek oraz cebulę.

Składniki: pieprz czarny, czosnek, aromaty (zawiera soją i produkty pochodne), glukoza, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 10% i rybonukleotydy disodowe 0,036%, sól spożywcza niejodowana, imbir, przeciwutleniacz - askorbinian sodu, cebula, substancja przeciwzbrylająca - dwutlenek krzemu max 1%

Dawkowanie: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1kg

Wyprodukowano w Polsce.

Produkt zawiera alergen soję i jej pochodne.

Produkt może zawierać gorczycę, seler i sezam.

Przykładowa receptura na wyrób Kiełbasy Żywieckiej

Receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Wieprzowina kl. I z szynki 4,0 kg
  2. Wieprzowina kl. II A 2,0 kg
  3. Wieprzowina kl. II B 3,0 kg
  4. Wołowina kl. II 1,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) Peklosól 180g

2) Przyprawa Żywiecka 100g lub według uznania

3) Zimna woda 0,25 l.

  1. Materiały pomocnicze:

Osłonki białkowe o średnicy fi 65 mm

  1. Peklowanie:

Poszczególne klasy mięs drobno pokroić, wymieszać z peklosolą i odstawić na 1 dobę w chłodne miejsce.

  1. Rozdrabnianie:

Wieprzowina kl. I z szynki rozdrabniamy sitko o otworach fi 16

Wieprzowina kl. II A rozdrabniamy sitko o otworach fi 10

Wieprzowina kl. II B rozdrabniamy sitko o otworach fi 5

Wołowina kl. II rozdrabniamy sitko o otworach fi 3

  1. Mieszanie:

Mięso wołowe kl. II wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie

dodajemy pozostałe klasy mięs i wszystko razem mieszamy dodając Przyprawę Żywiecka.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w osłonki białkowe, formując batony o długości 20- 25 cm.

  1. Osadzanie:

Odstawiamy na dwie godziny.

  1. Wędzenie:

Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

  1. Parzenie:

W temp. 75- 80 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70- 72 st.C

  1. Studzenie:

Schładzamy powietrzem

  1. Wędzenie

Zimnym dymem

 

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1101 kJ/ 261 kcal, Tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g, Węglowodany 48g, w tym cukry 13g, Błonnik 9,8g, Białko 13g, Sól 10,3g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

10 maja 2021

Towar zgodny z opisem, szybka wysyłka. Polecam Sprzedawcę!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl