Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności
Osłonka białkowa karmel fi 65 opakowanie 10m
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Osłonka białkowa ∅ 65
⭐⭐⭐⭐⭐
Osłonka tradycyjna białkowa.
Znajduje zastosowanie przy produkcji grubych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzonych, takich jak kiełbasa: żywiecka, krakowska pieczona, krakowska parzona, szynkowa cienka, kanapkowa.
Kaliber: fi 65 mm (przekrój po napełnieniu)
Szerokość rękawa złożonego: 102 mm
Opakowanie długość: 10 m
Zalety osłonek białkowych:
- nadają wyrobom naturalny wygląd,
- pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia,
- dobrze przepuszczają czynniki smakowe i zapachowe,
- przepuszczalne dla dymu i pary wodnej,
- wydajne w procesie produkcji,
- nadają się do nadrukowania,
- wytrzymałe przy napełnianiu i klipsowaniu.
Osłonkę należy namoczyć w lekko osolonej wodzie przez okres ok 10-15 minut w temperaturze 20-25°C.
Maksymalne temperatury:
parzenia 75 °C, wędzenia 90 °C.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Staszek
Nie tylko do krakowskiej, ja robię w niej szynkowa i tez jest OK
Jag69
Bardzo dobra jakoś i szybka dostawa, polecam
Patryk
Perfekcja gwarantowana. POLECAM!!!