Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Wyrób konserw w słoikach i puszkach

Książka Wyrob konserw wsloikach i puszkach 160 przepisow.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 59,99 zł 64,99 zł 59.99
Cena netto: 57,13 zł 61,90 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.5
Producent: Wydawnictwo GAJ
Kod produktu: 8062-00

Opis

Wyrób konserw w słoikach i puszkach to zbiór 160 przepisów. Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza. Zawsze warto robić zapasy – gdy robimy je samodzielnie, mamy kontrolę nad wykorzystanym surowcem i dodatkami.

Krzysztof Leśniewski zebrał, przetestował i opracował receptury wykorzystywane m.in. w epoce PRL-u, podczas wojen światowych (a nawet w XIX wieku). To książka wyjątkowa, bo na polskim rynku brakuje publikacji o tej tematyce.

Niezależnie od tego, czy konserwy przechowujemy w puszkach czy w słoikach, świetnie sprawdzą się nie tylko podczas przygotowywania domowych posiłków, ale także w podróży.

Konserwy są także less waste – w ten sposób możemy utrwalić żywność, która trafiłaby do kosza…Dotyczy do żurku, bigosu, ale nawet ciast takich jak babka, czy sernik!

Wyrób konserw w słoikach i puszkach to 160 sprawdzonych przez autora przepisów. Za każdym razem możesz wybrać, czy chcesz zakonserwować przetwór w słoiku czy puszce.

Część z nich bazuje na uznanych, prl-owskich recepturach, w których nie wykorzystywało sie wielu chemicznych dodatków. Wszystkie składniki są łatwo dostępne – znajdziesz je w pobliskim sklepie spożywczym albo na straganie.

Samo wyposażenie kuchni również nie jest poważnym wyzwaniem. Autor uzupełnia je o szczegółowe porady i wskazówki. Porady i przepisy zredagowane są w przystępny i przejrzysty sposób.

Konserwy w puszkach to skuteczny sposób przedłużania trwałości żywności dla kierowców samochodów ciężarowych, pracowników wyjeżdżających za granice, czy jako dodatkowy dochód dla restauracji lub gospodarstwa agroturystycznego.

 Receptury podzielone zostały na 8 rozdziałów:

- Konserwy z nabiału

- Konserwy mięsne

- Konserwy rybne

- Konserwy z warzyw i owoców

- Konserwy wojskowe

- Prezerwy

- Konserwy z pieczywa, ciast i produktów mącznych

- Dodatki

 

Ilość stron: 254

Format: 176x250 mm

Oprawa: Oprawa miękka ze skrzydełkami

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

15 kwietnia 2022

Wspaniała książka, dziękuję

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl