

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Babka jajowata łuska mielona 250g
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich.
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: 250g
Zastosowanie:
Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.
Babka jajowata łuska jest naturalnym źródłem:
- Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Informacja o alergenach –W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1483 kJ/ 353 kcal |
7342 kJ/177 kcal |
9% |
Tłuszcz -w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
Węglowodany -w tym cukry |
88 g 0 g |
44 g 0 g |
17% 0 % |
Błonnik |
75 g |
38 g |
- |
Białko |
0 g |
0 g |
0 % |
Sól** |
0,02 g |
0,01g |
<1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
W 100 g |
%RWS w 100 g |
W porcji 50 g |
Żelazo |
1,95 mg |
14% |
0,98 mg |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.