Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Osłonka barierowa, termokurczliwa fi65/102 krążek 1000 m
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Długość w krążku: 1000m
Szerokość rękawa: 102 mm
Średnica po napełnieniu: fi 65 mm
Barierowe, termokurczliwe osłonki poliamidowe do wędlin składają się z pięciu warstw przy czym warstwą wewnętrzną jest poliamid jako tworzywo najbardziej kompatybilne do farszu mięsnego, dzięki temu zabezpieczone jest rozdzielanie się składników farszu pod osłonką. Stosuje się je min.: przy produkcji niewędzonych kiełbas, wyrobów wędliniarskich, wyrobów garmażeryjnych, szynek gotowanych, wyrobów z drobiu. Podczas procesu parzenia osłonki kurczą się do 15% wzdłuż i wszerz. Dzięki czemu kiełbasy są gładkie, nie marszczą się oraz zachowują dobry wygląd i termin przydatności do spożycia przez kilka tygodni. Dodatkowym atutem ich jest fakt, że dzięki zastosowaniu osłonek barierowych wędliny zachowują świeży aromat oraz nie przenikają do nich obce zapachy.
Dzięki zastosowaniu pięciu warstw barierowość osłonki na parę wodną i gazy jest bardzo duża co sprawia, że wędliny zachowują świeży aromat i dobry wygląd przez okres trzech miesięcy. Batony wędlin w tych osłonkach nie marszczą się są bardzo gładkie i równe.
Osłonki barierowe można stosować w zakresie temperatur od -18°C do +121°C.
Zastosowanie: do produkcji niewędzonych kiełbas, wyrobów wędliniarskich, szynek gotowanych oraz wyrobów z drobiu.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.