v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Podpuszczka mikrobiologiczna płynna 50 ml

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 10,50 zł
  (1 litr = 210,00 zł )
10.50
Cena netto: 8,54 zł
  ( 1 litr = 170,80 zł )
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.94
Producent: BROWIN
Kod produktu: 1589-00

Opis

Podpuszczka do produkcji serów.


Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.


5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka.


Produkt wegetariański.


Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.
2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).
3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.
Uwagi dodatkowe:

1.Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.
2.Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.
Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.


Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, musi być przechowywana w temperaturze 4-6°C.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

9 lutego 2021

Jestem bardzo zadowolona, przesyłka szybko wysłana, mila obsługa

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl