v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy bydgoskiej 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 53,41 zł

Cena regularna:

53.41
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 49,45 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1047-00

Opis

Przyprawa do Kiełbasy Bydgoskiej

Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i dodatków funkcjonalnych do kiełbasy bydgoskiej. Wiodącymi składnikami przyprawy są pieprz czarny oraz gorczyca.

Odpowiednie zestawienie poszczególnych przypraw naturalnych pozwoli na przygotowanie kiełbasy o wyrazistym smaku i wyjątkowym aromacie.

Zastosowanie Naszej mieszanki znacząco ułatwia etap przygotowania surowców poprzez eliminację kłopotliwego odważania wielu przypraw w małych ilościach.

Skład: pieprz czarny, cukier, gorczyca biała, czosnek, gałka muszkatołowa,wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, białko wieprzowe, przeciw utleniacz: askorbinian sodu, maltodekstryna, papryka ostra, sól spożywcza niejodowana, aromat.

Dawkowanie: 8 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1 kg

Wyprodukowano w Polsce.

Kiełbasa Bydgoska

Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Mięso z szynki wieprzowej 6,0 kg
  2. Boczek (chudy/ bez skóry) 4,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

  1. Peklosól 18-19 g/ kg mięsa
  2. KIEŁBASA BYDGOSKA 8 g/kg farszu
  3. Pieprz czarny mielony 1g/kg farszu
  4. Czosnek granulowany 2g/kg farszu
  5. Zimna woda 0,6 l.
  1. Materiały pomocnicze:

Jelita wieprzowe 28-30

  1. Peklowanie:

Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z peklosolą i odstawiamy do lodówki na minimum 12h.

  1. Rozdrabnianie:

- mięso z szynki mielimy na sitku o otworach oczek 10- 13 mm

- boczek mielimy na sitku o otworach oczek 5 mm

  1. Mieszanie:

Rozdrobnione mięso wieprzowe mieszamy dodając stopniowo przyprawy i wodę.

  1. Nadziewanie

Nadziewamy w jelita wieprzowe.

  1. Osadzanie

Osadzanie 12 h w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu

  1. Wędzenie

Wędzimy zimnym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

WSKAZÓWKA:

KIEŁBASĘ BYDGOSKĄ możemy wykonać w wersji surowej oraz pieczonej.

 

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1091 kJ/ 259 kcal, Tłuszcz: 3,40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g, Węglowodany 38g, w tym cukry 16g, Błonnik 9,5g, Białko 15g, Sól 8,5g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl