Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Przyprawa do kiełbasy bydgoskiej 1 kg
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Przyprawa do Kiełbasy Bydgoskiej
Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i dodatków funkcjonalnych do kiełbasy bydgoskiej. Wiodącymi składnikami przyprawy są pieprz czarny oraz gorczyca.
Odpowiednie zestawienie poszczególnych przypraw naturalnych pozwoli na przygotowanie kiełbasy o wyrazistym smaku i wyjątkowym aromacie.
Zastosowanie Naszej mieszanki znacząco ułatwia etap przygotowania surowców poprzez eliminację kłopotliwego odważania wielu przypraw w małych ilościach.
Skład: pieprz czarny, cukier, gorczyca biała, czosnek, gałka muszkatołowa,wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, białko wieprzowe, przeciw utleniacz: askorbinian sodu, maltodekstryna, papryka ostra, sól spożywcza niejodowana, aromat.
Dawkowanie: 8 g na 1 kg farszu lub wg uznania.
Masa netto: 1 kg
Wyprodukowano w Polsce.
Kiełbasa Bydgoska
Przykładowa receptura na 10 kg surowca:
I Surowiec:
- Mięso z szynki wieprzowej 6,0 kg
- Boczek (chudy/ bez skóry) 4,0 kg
II Przyprawy i materiały pomocnicze:
- Peklosól 18-19 g/ kg mięsa
- KIEŁBASA BYDGOSKA 8 g/kg farszu
- Pieprz czarny mielony 1g/kg farszu
- Czosnek granulowany 2g/kg farszu
- Zimna woda 0,6 l.
- Materiały pomocnicze:
Jelita wieprzowe 28-30
- Peklowanie:
Mięso kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z peklosolą i odstawiamy do lodówki na minimum 12h.
- Rozdrabnianie:
- mięso z szynki mielimy na sitku o otworach oczek 10- 13 mm
- boczek mielimy na sitku o otworach oczek 5 mm
- Mieszanie:
Rozdrobnione mięso wieprzowe mieszamy dodając stopniowo przyprawy i wodę.
- Nadziewanie
Nadziewamy w jelita wieprzowe.
- Osadzanie
Osadzanie 12 h w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu
- Wędzenie
Wędzimy zimnym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.
WSKAZÓWKA:
KIEŁBASĘ BYDGOSKĄ możemy wykonać w wersji surowej oraz pieczonej.
Pakowanie:
Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.
Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.
Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.
Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1091 kJ/ 259 kcal, Tłuszcz: 3,40 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g, Węglowodany 38g, w tym cukry 16g, Błonnik 9,5g, Białko 15g, Sól 8,5g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.