v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy szynkowej 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 49,62 zł

Cena regularna:

49.62
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 45,94 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.4
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1053-01
installment-hub-banner

Opis

Przyprawa do kiełbasy szynkowej

⭐⭐⭐⭐⭐

Kompletna mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do kiełbasy szynkowej

Składniki.: cukier, pieprz czarny, kolendra, aromaty, (zwierają soję i produkty pochodne), gałka muszkatołowa, cebula, czosnek, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 5,8% i iniozynian disodowy 0,6%, maltodekstryna, przeciwutlaniacz-izoaskorbinian sodu 5,4%, sól spożywacza niejodowana, pieprz biały, aromat dymu wędzarniczego. 

Dawkowanie: 9 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1 kg

Wyprodukowano w Polsce.

Produkt zawiera alergen: soję i jej pochodne.

Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam.

Kiełbasa Szynkowa

Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:
 
1. Wieprzowina kl. I    - 8,0 kg
2. Wieprzowina kl. III  - 2,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

  1. Peklosól 0,2kg
  2. Przyprawa Kiełbasa Szynkowa 0,1 kg (9 g/kg farszu)
  3. Zimna woda 0,5 l.
  4. Materiały pomocnicze: Osłonki białkowe o średnicy fi 80 lub 100 mm


1. Peklowanie: Wieprzowinę kl. I kroimy na kawałki o średnicy ok 5cm i mieszamy z peklosolą. Pozostałe surowce również mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.

2. Rozdrabnianie: Wieprzowina kl. III rozdrobniona na siatce 3 mm (2x)


3. Mieszanie: Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę Kiełbasa Szynkowa.

4. Nadziewanie: Nadziewać w osłonki białkowe.

5. Osadzanie: Odstawiamy na dwie godziny.


6. Wędzenie: Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.


7. Parzenie: W temp. 75 'C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70 'C


8. Studzenie: Studzenie w zimnej wodzie.

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1240 kJ/ 294 kcal, Tłuszcz: 4,60 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,17g, Węglowodany 48,86g, w tym cukry 24,4g, Błonnik 10,99g, Białko 8,90g, Sól 8,62g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl