Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności
Przyprawa do kiełbasy szynkowej 1 kg
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Przyprawa do kiełbasy szynkowej
⭐⭐⭐⭐⭐
Kompletna mieszanka przyprawowo-funkcjonalna do kiełbasy szynkowej
Składniki.: cukier, pieprz czarny, kolendra, aromaty, (zwierają soję i produkty pochodne), gałka muszkatołowa, cebula, czosnek, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 5,8% i iniozynian disodowy 0,6%, maltodekstryna, przeciwutlaniacz-izoaskorbinian sodu 5,4%, sól spożywacza niejodowana, pieprz biały, aromat dymu wędzarniczego.
Dawkowanie: 9 g na 1 kg farszu lub wg uznania.
Masa netto: 1 kg
Wyprodukowano w Polsce.
Produkt zawiera alergen: soję i jej pochodne.
Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam.
Kiełbasa Szynkowa
Przykładowa receptura na 10 kg surowca:
I Surowiec:
1. Wieprzowina kl. I - 8,0 kg
2. Wieprzowina kl. III - 2,0 kg
II Przyprawy i materiały pomocnicze:
- Peklosól 0,2kg
- Przyprawa Kiełbasa Szynkowa 0,1 kg (9 g/kg farszu)
- Zimna woda 0,5 l.
- Materiały pomocnicze: Osłonki białkowe o średnicy fi 80 lub 100 mm
1. Peklowanie: Wieprzowinę kl. I kroimy na kawałki o średnicy ok 5cm i mieszamy z peklosolą. Pozostałe surowce również mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.
2. Rozdrabnianie: Wieprzowina kl. III rozdrobniona na siatce 3 mm (2x)
3. Mieszanie: Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę Kiełbasa Szynkowa.
4. Nadziewanie: Nadziewać w osłonki białkowe.
5. Osadzanie: Odstawiamy na dwie godziny.
6. Wędzenie: Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.
7. Parzenie: W temp. 75 'C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70 'C
8. Studzenie: Studzenie w zimnej wodzie.
Pakowanie:
Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.
Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.
Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.
Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1240 kJ/ 294 kcal, Tłuszcz: 4,60 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,17g, Węglowodany 48,86g, w tym cukry 24,4g, Błonnik 10,99g, Białko 8,90g, Sól 8,62g

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.