v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy grillowej EXTRA 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 8,70 zł
  (1 kg = 87,00 zł )

Cena regularna:

8.70
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 8,06 zł
  ( 1 kg = 80,60 zł )

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.98014
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1056-301

Opis

Gotowa mieszanka przyprawowa do kiełbasy grillowej, oparta na przyprawach naturalnych.

Znaczący udział w przyprawie papryki oraz pieprzu czarnego nadaje kiełbasie typowy bukiet smakowy.

Składniki: pieprz czarny, papryka słodka, glukoza,  wzmacniacz smaku:glutaminian monosodowy max. 10%, papryka ostra, gałka muszkatołowa, kolendra, sól spożywcza niejodowana, aromat

Dawkowanie: 10 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1 kg

Wyprodukowano w Polsce.

Produkt może zawierać: gorczycę, seler i sezam.

Kiełbasa Grillowa - Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Wieprzowina kl. IIA 5,0 kg
  2. Wieprzowina kl. IIB 4,0kg
  3. Wieprzowina kl. III 1,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) Peklosól 180g

2) Przyprawa Kiełbasa grillowa 100g lub według uznania

4) Zimna woda 0,25 l.

5) Jelita wieprzowe kaliber 26 - 28 mm

Sposób przygotowania

  1. Peklowanie:

Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.

  1. Rozdrabnianie:

wieprzowina kl. IIA rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 10 mm

wieprzowina kl. IIB - rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 6 mm

wieprzowina kl. III rozdrobniona na sitku o otworach mielenia 2,5-3 mm

  1. Mieszanie:

Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w jelita wieprzowe kaliber 26 - 28 mm

  1. Osadzanie:

Odstawiamy na dwie godziny

  1. Wędzenie:

Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

  1. Parzenie:

W temp. 75 st.C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 st.C

  1. Studzenie:

Studzenie zimną wodą

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1268 kJ/302 kcal, Tłuszcz: 6,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3g, Węglowodany 40g, w tym cukry 21g, Błonnik 16g, Białko 12g, Sól 6,6g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl