Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Cieciorka ziarno 500g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Zastosowanie
Z jej ugotowanych i zmielonych nasion przygotowuje się humus, rodzaj pasty wykorzystywany do smarowania chleba i placków chlebo podobnych, czy jako dodatek do kebabu, sznycla lub innych rodzajów mięs. Ugotowana rewelacyjnie sprawdza się także jako składnik sałatek i warzywnych dań, typu ratatouille. Swoim smakiem wzbogaca także potrawy z makaronami. Z ciecierzycy serwować można również rozgrzewającą i sycąca zupę. Jednak to nie wszystkie możliwości kulinarnego zastosowania warzywa. Z nasion ciecierzycy wyrabia się także specjalną mąkę do wypieku placków. Jej ogromną zaletą jest brak obecności glutenu. Ciecierzyca doskonale smakuje z oliwą, masłem, rozmarynem, tymiankiem, pietruszką, kolendrą, curry, kurkumą, gałką muszkatołową, cynamonem, serem twarogowym, parmezanem, boczkiem.
Składniki
Ziarno cieciorki (ciecierzycy)
Masa netto: 500g
Wartość odżywcza produktu |
W 100 g |
W porcji 50 g |
%RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna |
1428 kJ / 340 kcal |
714 kJ / 170 kcal |
9 % |
Tłuszcz w tym nasycone |
6,0 g 1,0 g |
3,0 g 0,5 g |
4 % 3 % |
Węglowodany w tym cukry |
44 g 11 g |
22 g 5,5 g |
8 % 6 % |
Błonnik |
17 g |
8,5 g |
- |
Białko |
19 g |
9,5 g |
19 % |
Sól** |
0,06 g |
0,03 g |
1 % |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
andrzej
Jest ok