v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy myśliwskiej suchej 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 54,17 zł

Cena regularna:

54.17
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 50,16 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.91
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1064-00

Opis

Mieszanka przyprawowo-funkcjonalna skomponowana do produkcji kiełbas podsuszanych m. in. Kiełbasy Myśliwskiej.

Mieszanka zawiera wszystkie potrzebne przyprawy, w tym pieprz, jałowiec oraz czosnek.

Składniki.: pieprz czarny, czosnek, jałowiec, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy max 11%, glukoza, gałka muszkatołowa, przeciwutleniacz - izoaskorbinian sodu, sól spożywcza niejodowana, aromaty, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu max 1%.

Dawkowanie: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1 kg

Wyprodukowano w Polsce.

Produkt może zawierać gorczycę, seler i sezam.

Kiełbasa Myśliwska

Przykładowa receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Wieprzowina kl. I    4,0 kg 
  2. Wieprzowina kl. IIB 4,0 kg
  3. Mięso wołowe kl. II 2,0 kg


II Przyprawy i materiały pomocnicze:

  1. Peklosól 0,18 kg
  2. Przyprawa Kiełbasa myśliwska sucha 0,1 kg (10 g/kg farszu)
  3. Zimna woda 0,5 l.
  4. Jelita wieprzowe kaliber 26-28 mm


1. Peklowanie: Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.

2. Rozdrabnianie:
            wieprzowina kl. I       mielimy na sitko o otworach 16 mm -20 mm

            wieprzowina kl. IIB    mielimy na sitko o otworach 8 mm

            wołowina kl. II           mielimy na sitko o otworach 3 mm x 2 (dwukrotnie)

3. Mieszanie: Wołowinę kl. II wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę. Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę Kiełbasa myśliwska sucha.

4. Nadziewanie Nadziewać ściśle w jelita wieprzowe kaliber 26-28 mm

5. Osadzanie: Odstawiamy na 3h


6. Wędzenie i pieczenie: Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy. Pieczenie w temp. 90 C do momentu osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70C. 

7. Studzenie: Schładzamy powietrzem

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy sami dbając o zachowanie najwyższych standardów jakości.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numeru partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1276 kJ/ 303 kcal, Tłuszcz: 5,52 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,43g, Węglowodany 47,9g, w tym cukry 25,64g, Błonnik 10,06g, Białko 10,43g, Sól 6,43g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

12 maja 2017

Dobra mieszanka daje faktycznie porzadany smak, nie am sensu sie bawic w pojedyncze przyprawy

22 lutego 2018

Intensywny smak, uwazac zeby nie przesadzic z dawkowaniem. Kielbaska wyszła prima sort, trafilem tu dzieki promocji dla mysliwych i ta przyprawa to zdecydowanie moj faworyt

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl