v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Przyprawa do kiełbasy podwawelskiej 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 52,53 zł

Cena regularna:

52.53
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
Cena netto: 48,64 zł

Cena regularna:

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.09
Producent: Aromatyczne Przyprawy
Kod produktu: 1058-00

Opis

Kompletna mieszanka przyprawowa o charakterystycznym smaku, z dominująca nutą pieprzu oraz czosnku.

Składniki: pieprz czarny, czosnek, glukoza, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy max 12,4%, imbir, gałka muszkatołowa, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, pieprz biały, sól spożywcza niejodowana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, 

Dawkowanie: 8-10 g na 1 kg farszu lub wg uznania.

Masa netto: 1kg

Wyprodukowano w Polsce.

Kiełbasa Podwawelska - Przykładowa receptura

Receptura na 10 kg surowca:

I Surowiec:

  1. Wieprzowina kl. IIA 5,0 kg
  2. Wieprzowina kl. IIB 4,0 kg
  3. Wieprzowina kl. III 1,0 kg

II Przyprawy i materiały pomocnicze:

1) Peklosól 180g

2) Przyprawa Kiełbasa podwawelska 90g lub według uznania

4) Zimna woda 0,25 l.

5) Jelita wieprzowe kaliber 26 - 28 mm

Sposób przygotowania

  1. Peklowanie:

Poszczególne surowce pokrojone w kawałki mieszamy z peklosolą i zostawiamy na jeden dzień w chłodnym miejscu.

  1. Rozdrabnianie:

wieprzowina kl. IIA rozdrobniona sitkiem o otworach 10 mm

wieprzowina kl. IIB - rozdrobniona sitkiem o otworach 5-6 mm

wieprzowina kl. III rozdrobniona sitkiem o otworach 2,5-3 mm

  1. Mieszanie:

Mięso wieprzowe kl. III wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę dodając stopniowo wodę.

Następnie wszystko razem mieszamy dodając przyprawę.

  1. Nadziewanie

Nadziewać w jelita wieprzowe 26 - 28 mm

  1. Osadzanie:

Odstawiamy na dwie godziny

  1. Wędzenie:

Wędzimy ciepłym dymem do momentu uzyskania odpowiedniej barwy.

  1. Parzenie:

W temp. 75 0C do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy temp. 70-72 'C

  1. Studzenie:

Studzenie zimną wodą

 

Pakowanie:

Przyprawy konfekcjonujemy tuż przed wysyłką.

Pakowane są w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.

Każda przyprawa oznaczona jest etykietą z informacjami o składzie, dacie przydatności do spożycia, wadze netto, numerze partii oraz kraju pochodzenia danego produktu.

Nasze przyprawy pochodzą od najlepszych producentów w Polsce oraz wyselekcjonowanych dostawców z zagranicy.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1193 kJ/ 283 kcal, Tłuszcz: 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1g, Węglowodany 43,0g, w tym cukry 14,0g, Błonnik 11g, Białko 12,0g, Sól 4,3g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl