v
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Obsługiwane płatności

Żołądek wieprzowy solony

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 6,50 zł 6.50
Cena netto: 6,19 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.05357
Producent: RobimyWedliny
Kod produktu: 0024-00

Opis

Żołądek wieprzowy 1 sztuka

Idealna do pasztetu, salcesonów lub podrobowych wyrobów.

Mieści się w niej ok 1,5kg farszu

Żołądek wieprzowy należy do najbardziej popularnych osłonek naturalnych na salceson, kaszankę lub inne duże wyroby podrobowe.

Stosuje się ją do wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz dojrzewających przeznaczonych do spożycia bezpośredniego.

Każdy żołądek wieprzowy pakowany jest w osobnym worku oraz zgrzewana próżniowo.

Przygotowanie jelit do użycia:

Przed użycie trzeba wypłukać jelita z soli mocząc je w letniej wodzie przez ok 30-60 minut.

Po namaczaniu, bezpośrednio przed rozpoczęciem nadziewania należy je ponownie przepłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod bieżącą ciepłą wodą.

Przechowywanie jelit:

Żołądki posiadają ok 6 miesięczny termin przydatności do spożycia. Należy przechowywać je w soli lub roztworze soli w temperaturze ok 3-15 stopni Celsjusza. Nie należy mrozić jelit, gdyż może to wpłynąć na zmniejszenie ich elastyczności.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl