

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.


Żołądek wieprzowy solony
Opis
Żołądek wieprzowy 1 sztuka
Idealna do pasztetu, salcesonów lub podrobowych wyrobów.
Mieści się w niej ok 1,5kg farszu
Żołądek wieprzowy należy do najbardziej popularnych osłonek naturalnych na salceson, kaszankę lub inne duże wyroby podrobowe.
Stosuje się ją do wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych oraz dojrzewających przeznaczonych do spożycia bezpośredniego.
Każdy żołądek wieprzowy pakowany jest w osobnym worku oraz zgrzewana próżniowo.
Przygotowanie jelit do użycia:
Przed użycie trzeba wypłukać jelita z soli mocząc je w letniej wodzie przez ok 30-60 minut.
Po namaczaniu, bezpośrednio przed rozpoczęciem nadziewania należy je ponownie przepłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod bieżącą ciepłą wodą.
Przechowywanie jelit:
Żołądki posiadają ok 6 miesięczny termin przydatności do spożycia. Należy przechowywać je w soli lub roztworze soli w temperaturze ok 3-15 stopni Celsjusza. Nie należy mrozić jelit, gdyż może to wpłynąć na zmniejszenie ich elastyczności.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.