Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Peklosól 500g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Sól do peklowania mięsa
Nadaje kiełbasom i szynkom kolor oraz konserwuje - zwiększa trwałość poprzez wstrzymanie rozwoju bakterii.
Producent: Inowrocławskie Kopalnie Soli "Solino" S.A.
Skład: sól, azotyn sodu E250
Zastosowanie: do peklowania przetworów mięsnych
Masa netto: 500g
Kiełbasy: posypać w stosunku 2,2% do masy farszu (22g na 1 kg mięsa) i trzymać tak przez 24 godziny. Nie dodawać soli.
Szynki: najlepiej moczyć w solance o roztworze 10% (500g na 5 litrów wody) przez okres 3-4 dni w temperaturze ok +6 stopni Celsjusza.
Peklosól pakowana jest w przezroczyste zgrzewane woreczki z foli posiadającej atest dopuszczający ją do kontaktu z żywnością.
Przechowywać w suchych pomieszczeniach.
Uwaga: Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Zdzisław
Szybko i prosto się pekluje, polecam wszystkim, peklowanie prostsze niż saletrą
Marek
Bardzo dobra do peklowania.