Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Mieszanka przypraw do peklowania mięs 100g
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Mieszanka przepraw naturalnych do peklowania mięs
Gotowa mieszanka smakowa na bazie przypraw naturalnych o charakterystycznym smaku bez konserwantów oraz wzmacniaczy smaku.
Skład: pieprz biały, pieprz czarny, kolendra, kminek, gorczyca biała, jałowiec, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie
Masa netto opakowania: 100g
Dawkowanie: 100 g na 1 litr wody lub wg uznania
Wyprodukowano w Polsce
Produkt może zawierać: seler i sezam.
Stosowanie:
Odmierzoną ilość przyprawy (100 g) wkładamy do garnka z zimną wodą i podgrzewamy do momentu wrzenia, następnie dalej gotujemy niezbyt intensywnie.
Następnie odstawiamy do ostudzenia.
Do wcześniej przygotowanej solanki (woda+ peklosól/ np.: 0,5 kg peklosoli w 4 litrach wody) dodajemy przecedzony przez drobne sitko wywar (kawałki przypraw mogą zatykać igłę).
Dodatek wywaru do solanki uzależniony jest od smaku i aromatu gotowego produktu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1293 kJ/309 kcal, Tłuszcz: 8,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g, Węglowodany 34g, w tym cukry 3,1g, Błonnik 23,0g, Białko 12,0g, Sól 0,3g
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Emilia Orzechowska
Fajna przyprawa. Polecam wszystkim poczatkującym jak ja ;)
Patryk
Perfekcja gwarantowana. POLECAM!!!