Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Chlorek wapnia w płynie 50 ml
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Chlorek wapnia należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera. Polepsza on konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń.
Użycie chlorku wapnia zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.
Dozowanie: 4-8 kropli na 1 litr mleka
Chlorek wapnia zwiększa wydajność produkcji sera podpuszczkowego. Płynna forma ułatwia dozowanie.
Dodawać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Dokładnie wymieszać. Stosować zgodnie dawkowaniem producenta - nadmiar chlorku wapnia może spowodować zbyt duże stwardnienie skrzepu, które utrudniłoby jego krojenie.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Marta
Bardzo dobry kontakt, towar zgodny z opisem